Neznanec na travniku v Študi odložil smeti, ki so zagorele, v Domžalah padla kolesarka

Domžalski poklicni gasilci so imeli pestro dopoldne. V razmaku ene ure so morali posredovati na kar dveh intervencijah. Prvi dogodek se je pripetil malo pred 9. uro zjutraj, ko je neznanec na travnik odložil smeti, ki so zagorele. Nekaj minut pred 10. uro pa so posredovali na prometni nesreči v Domžalah, kjer je bila v nesreči samoudeležena kolesarka, ki je med vožnjo padla po tleh in se poškodovala.

Vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale Bogdan Potočnik nam je povedal, da so bili ob 8.43 uri poklicani na intervencijo v Študo, ker je neznanec na travnik odložil približno pol kubičnega metra smeti, ki so zagorele. Na požaru so posredovali tudi gasilci PGD Študa.

Na drugo intervencijo so bili gasilci poklicani ob 9.45 uri. Na Potočnikovi ulici ob Kamniški Bistrici se je starejša občanka med vožnjo s kolesom umikala drugim mimoidočim in pri tem padla po tleh. Gospo so gasilci skupaj z reševalci NMP Domžale oskrbeli in odnesli v reševalno vozilo. Občanka je bila odpeljana v UKC Domžale na nadaljnje preiskave.

Avtor: Karin Božič Zupančič; Foto: CZR Domžale

Tagi