Neurje v domžalski občini odkrivalo strehe ter podiralo drevesa, ki so padla tudi na osebna vozila

Neurje, ki je domžalsko in okoliške občine zajelo danes okrog 20. ure zvečer, je povzročilo kar nekaj nevšečnosti. Močan veter je namreč odkril kar nekaj streh, polomil drevesa, ki so padla na cestišče ter tudi na dva osebna vozila. 

Ob 20.15 uri so poklicni gasilci CZR Domžale in PGD Vir posredovali na Gubčevi 15 na Viru pri Domžalah, kjer je odkrilo streho. Ob 20.19 uri so gasilci PGD Dob posredovali na Želodniku 16, kjer je drevo padlo na osebno vozilo, dobrih 15 minut kasneje pa so poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Dob posredovali pri gostilni Kapra na Ljubljanski cesti 13a v Dobu, kjer je padlo drevo na osebno vozilo. Gasilci PGD Domžale so bo 20.21 uri posredovali na Brejčevi ulici 27 v Domžalah, kjer je na stanovanjski hiši odkrilo streho. Gasilci PGD Radomlje so ob 20.26 posredovali na cesti Rova – Radomlje, kjer je padlo drevo. Gasilci PGD Homec pa so ob 20.30 uri posredovali na Igriški ulici v Preserjah, kjer je ravno tako na cesto padlo drevo. Ob 20.38 uri pa so gasilci PGD Vir posredovali še na Dvoržakovi 7 na Viru, kjer je na stanovanjski hiši odkrilo streho.

V Mengšu so gasilci PGD Mengeš, PGD Loka pri Mengšu in PGD Topole ob 20.14 uri posredovali je stanovanjski hiši na Detelovi ulici v Mengšu, kjer je odkrilo streho. Ob 20.35 uri so prejeli obvestilo, da je Zalomljeno strešno okno na Levčevi ulici v Mengšu, ob 20.38 uri pa so prejeli obvestilo, da je odkrilo streho na Drnovem v Mengšu. V Trzinu so gasilci PGD Trzin posredovali na dveh stanovanjskih hišah, kjer je ravno tako odkrilo strehi.

Ob 20.13 so gasilci CZR Domžale v Češeniku, občina Domžale, porezali zlomljen drog telefonskega omrežja, ter položili nepoškodovane kable na tla. Ob 20.46 so gasilci CZR Domžale na Poljski poti v Domžalah nadzorovali iskrenje na daljnovodu zaradi močnega vetra.

Na intervencijah je sodelovalo okrog 60 poklicnih in prostovoljnih gasilcev.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Janez Ravnikar, Janez Kmetič
Komentarji uporabnikov
Tagi