Nesreča v Lukovici: S kombijem trčil v robnik vozišča in se prevrnil na bok

Danes, okrog 3.30 ure zjutraj je na regionalni cesti v Lukovici prišlo do prometne nesreče, v kateri je bil samoudeležen voznik kombiniranega vozila, ki je zaradi vožnje preblizu robu vozišča trčil v robnik in se nato prevrnil na bok. V nesreči je voznik utrpel poškodbe.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 3.36 uri zjutraj obveščeni, da se je na regionalni cesti v Lukovici kombinirano vozilo prevrnilo na bok. Skupaj z gasilci PGD Blagovica so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, nudili pomoč poškodovanemu vozniku do prihoda reševalcev NMP Domžale, osvetljevali kraj prometne nesreče ter prevrnjeno vozilo s pomočjo avtodvigala postavili nazaj na kolesa. Reševalci so poškodovanega voznika v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da je do nesreče prišlo, ker je voznik zaradi vožnje preblizu robu trčil  v robnik, vozilo  pa se je pri tem obrnilo na bok. Voznik se je lažje telesno poškodoval. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Juteršek nam je še povedal, da so poklicni gasilci včeraj okrog 17. ure posredovali tudi na tehnični intervenciji na Igriški ulici v Preserjah pri Radomljah, kjer so s pomočjo avtolestvije vstopili skozi okno v stanovanje v drugem nadstropju večstanovanjske stavbe, v katerem se je nahajala preminula oseba. Šlo je za starejšega moškega, ki naj bi bil pokojni že dlje časa. Po informacijah tamkajšnjih stanovalcev, naj ga ne bi videli že štirinajst dni. Gasilci so s tehničnim posegom omogočili dostop policistom, reševalcem in pogrebni službi v stanovanje. Prav tako so ga tudi prezračili. Po vsej verjetnosti je moški umrl zaradi zdravstvenih razlogov.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

 

Tagi