Nesreča na avtocesti: Voznica pred Blagovico trčila v zaščitno ograjo

Poklicni gasilci CZR Domžale so danes popoldan v dobrih desetih minutah posredovali na dveh intervencijah. Najprej so pred trgovskim centrom Arkadia na Viru na pomoč priskočili občanki, saj so ji v odtočni jašek padli ključi, dobrih deset minut kasneje pa so pohiteli na kraj prometne nesreče, ki se je pripetila na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in Blagovico v smeri Ljubljane, kjer je voznica z osebnim vozilom trčila v zaščitno ograjo. V nesreči je voznica utrpela lažje poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je do nesreče prišlo zaradi vožnje pod vplivom alkohola in neprilagojene hitrosti.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da jih je ob 15.47 uri občanka zaprosila za pomoč, saj so ji pred trgovskim centrom Arkadia na Viru v pritrjen jašek padli ključi. Gasilci so s pomočjo žice izvlekli ključe iz jaška ter jih nato izročili občanki.

Ob 15.59 uri pa so prejeli obvestilo, da se je na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in Blagovico v smeri Ljubljane pripetila prometna nesreča, v kateri je bila udeležena voznica osebnega vozila, ki je trčila v odbojno ograjo, po trku pa se je vozilo še nekaj metrov vrtelo po cestišču in večkrat trčilo v zaščitno ograjo. Gasilci CZR Domžale in PGE Celje so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter posuli cestišče izteklih motornih tekočin. Vozilo je bilo po besedah Hribarja popolnoma uničeno, voznica pa naj bi utrpela lažje poškodbe. Le-to so na kraju oskrbeli reševalci NMP Domžale in jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Na kraju prometne nesreče so posredovali tudi policisti in delavci Darsa. Zaradi prometne nesreče je bil nekaj časa zaprt vozni pas na tem odseku avtoceste.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi z nesrečo povedali, da je povzročiteljica vozila osebno vozilo v smeri Ljubljane, pri tem pa zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in pod vplivom alkohola (0.75 mg/l) izgubila oblast nad vozilom in večkrat trčila v varnostno ograjo na avtocesti. Z vozilom je nato obstala na odstavnem pasu. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana. Izdan ji je bil plačilni nalog, prav tako bo zoper njo podan obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi