Nalet dveh osebnih vozil v predoru Trojane, ena oseba utrpela poškodbe

Danes, nekaj pred 9.30 uro je na štajerski avtocesti v predoru Trojane, v smeri Ljubljane, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. V nesreči je ena oseba utrpela poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Zaradi prometne nesreče je bila nekaj časa zaprta štajerska avtocesta med Trojanami in Blagovico, v predoru Trojane, proti Ljubljani.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z gasilci PGE Celje, nam je povedal, da so bili o naletu dveh osebnih vozil v predoru Trojane, v smeri Ljubljane, obveščeni ob 9.26 uri. Takoj po prihodu so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu poškodovane voznice do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Po besedah Hribarja je kmalu po trku mimo pripeljalo reševalno vozilo ZD Ormož, reševalec pa je ustavil vozilo in pristopil do poškodovanke ter ji nudil pomoč. Na kraju prometne nesreče so posredovali še policisti PPP Ljubljana in delavci Darsa.

Aleksandra Golec s Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da je bilo z ogledom ugotovljeno, da je prometno nesrečo povzročila voznica osebnega vozila, ki je vozila na prekratki varnostni razdalji do vozila pred seboj, v katerem je voznica zavirala zaradi ovire (pnevmatike) na cesti. Pnevmatika se je tik pred tem snela s tovornega vozila in obstala na levem pasu avtoceste. V nesreči se je voznica prvega osebnega vozila lažje poškodovala. Povzročiteljici je bil izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi