Na Želodniku zagorelo v kabini osebnega vozila

Danes nekaj pred 14. uro je na dvorišču stanovanjske hiše na Želodniku pri Dobu zagorelo v kabini osebnega vozila VW Passat starejšega letnika. Gašenje požara se je že pred prihodom gasilcev z gasilnikom na prah lotil lastnik avtomobila.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila v naselju Želodnik obveščeni ob 13.56 uri. Že pred njihovim prihodom se je gašenja požara lotil lastnik, ki ga je uspel tudi pogasiti. Gasilci so po prihodu osebno vozilo preventivno pregledali s termo kamero in odklopili akumulator. Jeraj nam je še povedal, da je zagorelo v notranjosti armature in sicer pri stikalu za luči. Do požara pa je po vsej verjetnosti prišlo zaradi napake na električni napeljavi.

Gasilci CZR Domžale so ta teden posredovali na dveh požarih, ki sta nastala v kabini vozil. V obeh primerih so se gašenja z gasilniki na prah takoj lotili prisotni in s tem preprečili, da bi se ogenj razširil ter povzročil še večjo škodo. V obeh primerih se je tudi izkazalo, da je še kako priročno imeti v svoji bližini ročni gasilnik. Nikoli namreč ne veš, kdaj ti pride prav. Seveda je najbolje, da nikoli. Če se ga že uporabi, je pa zelo koristen.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi