Na Žejah pri Sv. Trojici zagorelo v dimniku vikenda, na stanovanjski hiši pa veter odkril del strehe

Danes popoldan smo morali gasilci na Žejah pri Sveti Trojici posredovati kar dvakrat. Najprej je prišlo do dimniškega požara na vikendu, dobro uro kasneje pa veter odkril del strehe stanovanjske hiše.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 12.46 uri obveščeni, da je v naselju Žeje prišlo do dimniškega požara in sicer je zagorelo v dimniški tuljavi štedilnika na trda goriva. Poklicni gasilci so skupaj z gasilci PGD Žeje- Sv. Trojica pogasili požar v dimniški tuljavi ter nato še očistili dimnik.

Malo zatem, ko so gasilci zaključili intervencijo na dimniškem požaru, je prišel poziv, da je veter na stanovanjskih hiši na Žejah odkril del strehe, nekaj strešnikov pa je padlo na tla. Marijan Smolnikar, poveljnik PGD Žeje-Sv. Trojica nam je povedal, da so bili o tem dogodku obveščeni ob 13.53 uri. Gasilci so pregledali streho ter odkriti del prekrili nazaj s strešniki. Večje škode ni bilo. Na obeh intervencijah je sodelovalo 7 gasilcev PGD Žeje-Sv. Trojica.

Miha Ulčar; Foto: PGD Žeje-Sv. Trojica

Tagi