Na Viru z avtom trčil v semafor, poletel po zraku ter pristal 40 metrov od kraja trčenja

Dnevna izmena poklicnih gasilcev CPV Domžale je imela takoj zjutraj po nastopu službe intervencijo, saj je v križišču Šaranovičeve in Virske ceste na Viru pri Domžalah prišlo do prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo eno osebno vozilo. V nesreči je bila ena oseba poškodovana.

Vodja izmene CPV Domžale Matjaž Korošec nam je povedal, da so bili poklicni gasilci o prometni nesreči seznanjeni ob 6.13 uri. Na kraju prometne nesreče pa so bili minuto po obvestilu. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter oskrbeli voznika osebnega vozila, ki je utrpel hujše poškodbe. Po besedah Korošca naj bi do prometne nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Osebno vozilo je trčilo v semafor, nato pa poletelo po zraku ter drselo po travniku in se ustavilo približno štirideset metrov od kraja trčenja.

Gasilci so očistili posledice nesreče na cestišču in travniku, kjer se je vozilo ustavilo. Reševalci NMP Domžale so poškodovanega voznika oskrbeli na kraju dogodka in ga odpeljali v UKC Ljubljana. Na lokacijo prometne nesreče so bili napoteni tudi policisti in dežurna služba cestnega podjetja, ki bo poskrbela za dokončno ureditev cestišča in popravilo poškodovanega semaforja.

Ker trenutno potekajo spremembe. Poklicna gasilska enota CPV Domžale bo namreč kmalu izpod okrilja podjetja Helios prešla pod javni zavod, je prav, da na tem mestu izpostavimo, da je takšna enota poklicnih gasilcev, ki jo imamo v Domžalah več kot dobrodošla. To pa fantje in možje dokazujejo s požrtvovalnostjo na številnih intervencijah.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CPV Domžale
Komentarji uporabnikov
Tagi