Na viaduktu Petelinjek se je prevrnil kombi poln potnikov, pet oseb poškodovanih

Danes okrog 16.30 ure je na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami, na viaduktu Petelinjek, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kombi s prikolico, na katerem je bilo naloženo osebno vozilo in terensko osebno vozilo. Pri tem se je kombi, v katerem se je nahajalo devet oseb, prevrnil. V nesreči je pet oseb utrpelo poškodbe. Zaradi prometne nesreče in odpravljanje posledic, je bila dlje časa zaprta avtocesta med Blagovico in Trojanami, proti Celju. Zaradi tega so pred izvozom Blagovica nastajali daljši zastoji. Obvoz je potekal po regionalni cesti.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na viaduktu Petelinjek, v smeri proti Celju, obveščeni ob 16.33 uri. Takoj po prihodu so s poklicnimi gasilci PGE Celje zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter nudili pomoč reševalcem pri oskrbi poškodovanih potnikov. V nesreči se je pet potnikov poškodovalo, štiri so reševalci NMP ZD Domžale prepeljali v UKC Ljubljana. V nadaljevanju so gasilci s tehničnim posegom dvignili prevrnjen kombi, posuli cestišče razlitih tekočin ter prečrpali gorivo iz kombija. Na kraju nesreče so posredovali tudi policisti in delavci Darsa.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik kombija vozil z neprilagojeno hitrostjo, zaradi česar je vozilo začelo zanašati po vozišču, trčilo v vozilo pred njim, ter se prevrnilo na bok. V prometni nesreči je bilo lažje poškodovanih pet potnikov v kombiju. Vsi poškodovani in tudi udeleženec so romunski državljani. Povzročitelju, 35-letnemu državljanu Romunije, je bil izdan plačilni nalog. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bila do 19.45 zaprta avtocesta v smeri Celja. Obvoz za osebna vozila je bil urejen preko izvoza Blagovica.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi