Na Veliki planini strela udarila v skupino ljudi, štiri osebe poškodovane

V pastirskem naselju na Veliki planini je danes nekaj pred 14. uro strela udarila v skupino ljudi v okolici ene izmed koč pastirskega stanu. V dogodku so bili poškodovani štiri osebe, ki so jih prepeljali v UKC Ljubljana.

Policijska uprava Ljubljana je bila danes okoli 14. ure obveščena o udaru strele v pastirskem naselju na Veliki planini, kjer naj bi bile poškodovane štiri osebe. Na kraju so posredovali pripadniki GRS, reševalci in gasilci, prav tako je bil aktiviran helikopter NMP.  Po do sedaj zbranih podatkih je znano, da je strela udarila v skalo pri Škofovi bajti, kjer so v neposredni bližini stale štiri osebe. Vidno poškodovane so tri osebe, ena od njih je utrpela hude poškodbe. Slednji so že do prihoda reševalcev na kraju očividci nudili nujno pomoč. Po podatkih policije naj ena oseba naj ne bi imela vidnih poškodb. Vsi so bili odpeljani v UKC Ljubljana.

Na spletni strani koca.si so v zvezi z dogodkom zapisali, da naj bi enemu izmed četverice, ki je utrpel hujše poškodbe, švedski zdravnik, ki je bil v trenutku udara strele blizu kraja dogodka, nudil oživljanje do prihoda reševalcev ter ga s tem ohranil pri življenju. »Da je šlo za močan udar strele, pričajo tudi počene skale, v katere je zadela stela. Ponesrečenca, ki je bil huje poškodovan, je v ljubljansko bolnišnico odpeljal helikopter slovenske vojske, ostale ponesrečence pa so v dolino odpeljali z reševalnimi vozili,« so še zapisali na spletni strani koca.si ter ob tej priložnosti opozorili na previdnost za vse, ki se v teh dneh odpravljate v planine ali gore, saj je povečana verjetnost neviht ter udara strele.

Miha Ulčar; Foto: koca.si

Komentarji uporabnikov
Tagi