Na trzinski obvoznici trčili osebni vozili, ena oseba utrpela poškodbe

Poklicni gasilci CZR Domžale so navsezgodaj zjutraj posredovali na dveh intervencijah. Okrog 5.30 ure so posredovali na trzinski obvoznici, kjer sta v križišču z Ljubljansko cesto trčili osebni vozili, okrog 6. ure pa so posredovali v Preserjah pri Radomljah, kjer naj bi v enem izmed poslovnih prostorov uhajal plin.

Matjaž Hribar, vodja nočne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je posredovala na prometni nesreči na trzinski obvoznici v smeri Ljubljane, nam je povedal, da so bili o njej obveščeni ob 5.30 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Trzin zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, nudili pomoč poškodovani sopotnici do prihoda reševalcev NMP Domžale ter očistili cestišče razlitih motornih tekočin. Na kraju so posredovali tudi policisti.

Do prometne nesreče naj bi prišlo zaradi neupoštevanja prednosti v križišču, svoje pa naj bi dodala gosta megla, saj naj bi voznik, ki je v križišču zavijal na Ljubljansko cesto, spregledal voznika, ki iz domžalske smeri peljal proti Ljubljani.

Okrog 6. ure zjutraj so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da naj bi v enem izmed poslovnih prostorov na območju nekdanje tovarne Lip v Preserjah pri Radomljah uhajal plin. Vodja intervencije Martin Juteršek nam je povedal, da so po prihodu na kraj najprej zaprli plin, nato so opravili meritve plina, ki pa niso pokazale povišanje vrednosti plina v prostoru. V nadaljevanju so še prezračili prostore.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv domžalca

 

Tagi