Na trzinski obvoznici na prehodu za pešce tovorno vozilo zadelo otroka

Danes malo pred 15. uro je bil Regijski center za obveščanje seznanjen, da je bil na trzinski obvoznici zbit otrok. Na kraj nesreče so pohiteli poklicni gasilci CPV Domžale, gasilci PGD Trzin, reševalci NMP Domžale in policisti PP Domžale. V nesreči je otrok utrpel lažje telesne poškodbe.

Vodja izmene poklicnih gasilcev CPV Domžale, Bogdan Potočnik, nam je povedal, da je do nesreče prišlo na prehodu za pešce v križišču pri industrijski coni na trzinske obvoznici. Poklicni gasilci so v sodelovanju z gasilci PGD Trzin, takoj po prihodu zavarovali kraj nesreče in pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanega otroka. Šlo naj bi za dečka starega manj kot deset let, ki je bil nato prepeljan v UKC Ljubljana. Potočnik se za pomoč na intervenciji zahvaljuje gasilcem PGD Trzin.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti o prometni nesreči z udeležbo pešca, ki se je pripetila na Ulici Dobrava v Trzinu obveščeni ob 15. uri. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi izsiljevanja prednosti pešca (6) na označenem prehodu, s strani voznika (55 let, drž. Makedonije, v tranzitu) tovornega vozila Iveco Stralis. Pešec je bil odpeljan z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je utrpel lahke telesne poškodbe. Povzročitelju je bil izdan plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Komentarji uporabnikov
Tagi