Na trzinski obvoznici motorist zaradi neprilagojene hitrosti padel in se hudo poškodoval

Danes okrog 16.30 ure je na trzinski obvoznici motorist izgubil nadzor nad motorjem, padel po cestišču in obležal nezavesten. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Trzin, policisti PPP Ljubljana in reševalci NMP ZD Domžale, ki so hudo poškodovanega motorista prepeljali v UKC Ljubljana. Po podatkih policije naj bi 35-letnik oblast nad motorjem izgubil zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, za katero je bila danes to že druga intervencija, nam je povedal, da so bili o padcu motorista na trzinski obvoznici obveščeni ob 16.36 uri. Takoj po prihodu so skupaj z gasilci PGD Trzin zavarovali kraj prometne nesreče,odklopili akumulator, posuli razlite motorne tekočine z vpojnim sredstvom ter nudili pomoč reševalcem pri imobilizaciji in prenosu poškodovanega motorista do reševalnega vozila, s katerim so ga prepeljali v UKC Ljubljana. Padec naj bi bil izredno hud, saj je bil motor uničen, motorist pa je bil takoj po padcu nekaj časa v nezavesti, utrpel pa naj bi hujše poškodbe.

»Po do sedaj zbranih obvestilih in ugotovitvah ogleda policistov, je 35-letnik zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo (kršitev 45. člena ZPrCP) izgubil oblast nad motorjem in zapeljal desno izven vozišča v obcestni jarek, kjer je obležal. Zaradi poškodb, ki jih je utrpel, je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UKC Ljubljana. V prometni nesreči je bil udeležen sam,« nam je v zvezi s padcem motorista povedala Nataša Pučko s Policijske uprave Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi