Na Trojanah po trku dveh osebnih vozil eno pristalo na strehi, dve osebi poškodovani

Nekaj pred 13. uro je v krožišču na izvozu štajerske avtoceste na Trojanah prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili, pri tem se je eno vozilo prevrnilo na streho. V nesreči sta dve osebi utrpeli poškodbe, kateri so reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Matjaž Korošec, vodja III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, katera je danes zjutraj že posredovala na prometni nesreči na Rodici, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči dveh osebnih vozil na krožišču pri izvozu avtoceste na Trojanah obveščeni ob 12.54 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter pomagali reševalcem NMP Domžale in Ljubljana pri oskrbi dveh poškodovanih udeleženk v prometni nesreči, ki sta bili nato prepeljani v UKC Ljubljana. Gasilci so še posuli cestišče razlitih tekočin ter prevrnjeno vozilo postavili na kolesa. Ker je bilo vozilo prevrnjeno, je obstajala tudi bojazen, da bi pričelo iztekati gorivo, kar se na srečo ni pripetilo.

Nesrečo naj bi povzročil voznik Hyundaia i20, ki naj bi v krožišču spregledal voznika Volkswagen Tourana ter bočno trčil vanj. Tourana je po trku odbilo in po nekaj metrih prevrnilo na streho.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi