Na Trojanah osebni vozili trčili v zaščitno ograjo

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes zjutraj posredovala na dveh intervencijah. Malo pred 6. uro zjutraj sta na štajerski avtocesti za predorom Trojane, v smeri Celja, dve osebni vozili trčili v zaščitno ograjo, okrog 8.15 ure pa so na pomoč priskočili reševalcem NMP Domžale na Prevojah pri prenosu obolele osebe iz drugega nadstropja stavbe do reševalnega vozila, pri čemer so si pomagali z avtolestvijo.

Anže Srenjšček, vodja intervencije I. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 5.58 uri obveščeni, da sta na štajerski avtocesti za predorom Trojane, v smeri Celja, dve osebni vozili trčili v zaščitno ograjo in sicer naj bi prvi voznik izgubil oblast nad vozilom in trčil v zaščitno ograjo, drugi voznik, ki je vozil za njim in se mu je umikal, pa je nato trčil v betonsko zaščitno ograjo. Pri tem je vozilo obstalo na voznem in prehitevalnem pasu. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih, posuli cestišče razlitih motornih tekočin ter s tehničnim posegom poškodovano vozilo premaknili na odstavni pas. Zaradi nesreče je bila nekaj časa na tistem odseku avtocesta zaprta za ves promet. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Srenjšček nam je še povedal, da so bili ob 18.18 uri zaprošeni za pomoč reševalcem NMP Domžale pri prenosu obolele osebe iz višjega nadstropja stavbe do reševalnega vozila. Pri tem so uporabili avtolestev.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi