Na štajerski avtocesti voznik po pobegu s kraja prometne nesreče, z neprilagojeno hitrostjo trčil v še eno vozilo

Danes, nekaj minut po 7. uri zjutraj se je na štajerski avtocesti pred predorom Podmilj v smeri Ljubljane pripetila prometna nesreča, v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Eden izmed udeleženih voznikov je po trku nadaljeval z vožnjo, ne da bi oškodovanki nudil podatke. Policisti so ga izsledili pri Blagovici in pričeli ustavljati z znakom modre luči, voznik teh znakov ni upošteval ter nadaljeval z vožnjo. Pri Lukovici je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo in brez zaviranja trčil v zadnje vozilo, ki je stalo v koloni. V nesreči je bil povzročitelj obeh prometnih nesreč lažje telesno poškodovan.

Milan Peterc, vodja intervencije II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 7.05 uri zjutraj obveščeni o prometni nesreči dveh osebnih vozil pred predorom Podmilj, kmalu zatem pa so bili obveščeni še o prometni nesreči med uvozom in izvozom na počivališče Lukovica. Gasilci so na obeh lokacijah zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter očistili cestišče razlitih motornih tekočin. V Lukovici so skupaj z reševalci NMP Domžale pomagali vozniku, ki je bil udeležen v obeh prometnih nesrečah. Z reševalnim vozilom je bil na to odpeljan UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je povedal, da se je danes, okoli 7. ure na štajerski avtocesti v smeri Ljubljane pred predorom Podmilj zgodila prometna nesreča, v kateri sta bila udeležena voznika osebnih vozil. Do prometne nesreče je po besedah Tomaževica prišlo, ker voznik ni vozil po sredini prometnega pasu in je trčil v vozilo voznice pred njo. Pri tem ni bil nihče poškodovan, voznik pa je po nesreči, ne da bi nudil podatke oškodovanki odpeljal naprej v smeri Ljubljane.

“Policisti so ga izsledili pri Blagovici in pričeli ustavljati z znakom modre luči, voznik teh znakov ni upošteval in je vozil vse do Lukovice. Tam je zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo brez zaviranja trčil v zadnje vozilo, ki je stalo v koloni vozil zaradi razmer v prometu. Pri tem je bil povzročitelj obeh opisanih prometnih nesreč lažje telesno poškodovan. Z reševalnim vozilom je bil odpeljan v UBKC Ljubljana. Preizkus alkoholiziranosti je bil negativen,
policisti pa vodijo prekrškovni postopek in nadaljujejo z zbiranjem obvestil, tudi glede razlogov za obnašanje voznika oziroma njegovo nepojasnjeno psihofizično stanje,” nam je še povedal Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi