Na štajerski avtocesti voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo

Danes, nekaj minut čez 16. uro je na štajerski avtocesti na viaduktu Javorje, v smeri Blagovice, prišlo do prometne nesreče, v kateri je bila samoudeležena voznica osebnega vozila, ki je trčila v odbojno ograjo. Voznica je v nesreči utrpela lažje poškodbe, osebno vozilo pa je bilo popolnoma uničeno.

Milan Peterc, namestnik vodje II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale, ki je na kraju posredovala skupaj z enoto ACB Vransko, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznice osebnega vozila, ki se je pripetila na viaduktu Javorje, okrog 500 metrov pred predorom Podmilj, obveščeni ob 16.13 uri. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč lažje poškodovani voznici do prihoda reševalcev NMP Domžale, ki so jo v nadaljevanju oskrbeli na kraju. V nesreči je bilo vozilo popolnoma uničeno. Gasilci so še očistili cestišče razlitih motornih tekočin.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznica zaradi neprilagojene hitrosti trčila v odbojno ograjo. Pri tem se je voznica lažje telesno poškodovala. Policisti zoper njo vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: Jernej Kovač, CZR Domžale

Tagi