Na štajerski avtocesti v dveh prometnih nesrečah udeleženih sedem vozil

Poklicna gasilska enota CZR Domžale je danes zjutraj v manj kot uri posredovala na dveh prometnih nesrečah, ki so se pripetile na štajerski avtocesti. Najprej je do naleta dveh tovornih vozil prišlo pred predorom Podmilj v smeri Celja, nato pa še do naleta petih osebnih vozil med Podmiljem in Blagovico. V nesreči ni bilo poškodovanih, je pa nastala večja materialna škoda. Prav tako je bilo zaradi prometnih nesreč močno oviran promet na obeh avtocestnih pasovih.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 5.37 uri obveščeni o naletu dveh tovornih vozil na štajerski avtocesti med Blagovico in Trojanami in sicer pred predorom Podmilj. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter odklopili akumulatorja na vozilih. V nesreči ni bilo poškodovanih.

Juteršek nam je še povedal, da so med vračanjem s te intervencije, okrog 6.15. ure, dobili obvestilo, da je na nasprotni smeri avtoceste, med predorom Podmilj in Blagovico, prišlo do naleta petih osebnih vozil. Gasilci so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter odklopili akumulatorje na vozilih. Na kraju so bili prisotni tudi reševalci NMP Domžale, vendar njihova pomoč ni bila potrebna, saj v nesreči ni bilo poškodovanih. Po besedah Juterška sta bili dve osebni vozili popolnoma uničeni. V nadaljevanju so gasilci vozila udeležena v prometni nesreči premaknili s prehitevalnega na odstavni pas.

Nočna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je včeraj zvečer posredovala tudi v Preserjah pri Radomljah, kjer je voznica z osebnim vozilom zapeljala v gradbeno jamo, o čemer smo na našem portalu že poročali.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi