Na štajerski avtocesti se je prevrnilo reševalno vozilo

Na štajerski avtocesti za predorom Trojane v smeri proti Celju se je danes okrog 12. ure na bok prevrnilo reševalno vozilo, ki je bilo v prometni nesreči samoudeleženo. V vozilu so bile v času nesreče tri osebe, nihče od udeleženih pa naj ne bi utrpel telesnih poškodb. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in ljubljanski prometni policisti.

Matjaž Merkužič, poveljnik poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči reševalnega vozila na štajerski avtocesti, kakšen kilometer za predorom Trojane, v smeri proti Celju, obveščeni danes ob 12.10 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu, z absorbentom posuli cestišče razlitih tekočin ter z dvižnim programom Vetter dvignili vozilo. V nesreči so se v reševalnem vozilu nahajale tri osebe in sicer poleg voznika še pacientka in njena spremljevalka. Nihče se v nesreči ni poškodoval, so pa pacientko, ki je bila z reševalnim vozilom na poti v zdravilišče, nato prevzeli reševalci NMP ZD Domžale.

Na Policijski upravi Ljubljana so povedali, da so policisti z zbranimi obvestili ugotovili, da je do nesreče prišlo pri menjavanju prometnih pasov, pri čemer je voznik izgubil nadzor nad vozilom in trčil v betonsko odbojno ograjo, zaradi česar se je vozilo prevrnilo na bok.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi