Na štajerski avtocesti se je prevrnila počitniška prikolica

Danes nekaj po 9.30 uri se je na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in izvozom Blagovica v občini Lukovica prevrnila počitniška prikolica, priklopljena na osebno vozilo. V nesreči je ena oseba utrpela lažje poškodbe

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in priključkom Blagovica, v kateri se je prevrnila počitniška prikolica, priklopljena na osebno vozilo, obveščeni ob 9.41 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na osebnem vozilu ter počitniško prikolico postavili na kolesa. To so v nadaljevanju skupaj z osebnim vozilom premaknili na odstavni pas ter sprostili promet, saj so zaradi zaprtega voznega pasu nastajali zastoji. V nesreči je ena izmed udeleženk, šlo naj bi za državljanko Nizozemske, utrpela lažje poškodbe.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s prometno nesrečo na štajerski avtocesti pri Blagovici povedali, da je do nje prišlo, ker je voznik zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in ga je zaneslo v odbojno ograjo. V nesreči se je lažje poškodovala potnica v vozilu. Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi