Na Škrjančevem občanka padla skozi okno, na Prevojah voznik trčil v betonsko ograjo

Dnevna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale je morala danes posredovati že dvakrat. Dopoldan so posredovali na Škrjančevem, kjer je prišlo do padca mlajše ženske skozi okno stanovanjske hiše, v popoldanskem času pa so posredovali na Prevojah pri Šentvidu, kjer je voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno betonsko ograjo.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili v dopoldanskem času obveščeni, da je na Škrjančevem prišlo do padca mlajše ženske skozi okno stanovanjske hiše. Po prihodu na kraj, je bila občanka pri zavesti in je tudi hodila, so ji pa gasilci do prihoda reševalcev NMP ZD Domžale nudili pomoč. Občanko so reševalci nato z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.05 uri so gasilci prejeli obvestilo, da je na regionalni cesti Prevoje-Želodnik voznik z osebnim vozilom trčil v obcestno betonsko ograjo. Voznik je po besedah Hribarja po trku zapustil vozilo, v nadaljevanju pa mu je postalo slabo. Ob njihovem prihodu je ležal na bankini, pomoč pa so mu nudili očividci. Gasilci, poleg poklicnih gasilcev so posredovali tudi gasilci PGD Prevoje, PGD Lukovica in PGD Blagovica, so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu nudili pomoč vozniku ter pomagali policistom pri usmerjanju prometa. Voznika so prevzeli reševalci NMP ZD Domžale in ga prepeljali v UKC Ljubljana. Voznik naj ne bi utrpel hujših poškodb. V nesreči je nastala materialna škoda, ob trku je na vozilu odtrgalo tudi eno kolo.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Tagi