Na Rovah gorel zabojnik za odpadke, ogenj pa se je razširil še na elektro omarico

Regijski center za obveščanje (112) je danes okrog 13. ure prejel obvestilo, da na Kolovški cesti na Rovah gori stanovanjska hiša. Na kraj požara so bili napoteni poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Rova in PGD Radomlje, ki so na kraju ugotovili, da gori vsebina zabojnika za odpadke, ki se je nahajal pod nadstreškom. So se pa ognjeni zublji že lotili bližnje elektro omarice. Gasilci so požar hitro pogasili in preprečili njegovo širjenje.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru na Rovah obveščeni danes ob 13. uri. Ker je bila podana prijava, da gori stanovanjska hiša, so aktivirali še gasilce PGD Rova in PGD Radomlje. Na kraju je bilo ugotovljeno, da gori zabojnik za odpadke, ogenj pa se je razširil na elektro omarico. Že pred prihodom gasilcev so požar pričeli gasiti domači in sosedje, dokončno pa so ga pogasili gasilci, ki so odklopili še elektriko na objektu, saj je ogenj poškodoval vrata elektro omarice. Zabojnik za odpadke je bil v požaru popolnoma uničen.

Po naših informacijah naj bi stanovalka v zabojnik odložila pepel, ob tem pa se je po vsej verjetnosti v njem nahajala še žerjavica, kar naj bi bil po vsej verjetnosti tudi razlog za požar.

Miha Ulčar; Foto: PGD Radomlje

Tagi