Na Rodici vlak zbil mlajšo žensko, ki je utrpela hude poškodbe

Danes nekaj pred 9.30 uro je na nezavarovanem železniškem prehodu pri železniški postaji na Rodici vlak zbil 20-letno žensko. Le-ta je utrpela hujše poškodbe in bila s strani reševalcev prepeljana v UKC Ljubljana. Po podatkih policije je njeno življenje ogroženo.

Matjaž Hribar, vodja II. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili o nesreči vlaka in mlajše peške na nezavarovanem železniškem prehodu pri postaji na Rodici obveščeni ob 9.24 uri. Na kraju so reševalcem NMP Domžale pomagali pri oskrbi hudo poškodovane ženske, ki so jo nato reševalci prepeljali v UKC Ljubljana.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi z nesrečo na železniški progi med Domžalami in Kamnikom povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih 20-letna slovenska državljanka prečkala tire na nezavarovanem prehodu na Rodici.  V tem trenutku je iz smeri Domžal pripeljal vlak in trčil v 20-letnico, ki je bila pri tem huje poškodovana. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UBKC Ljubljana, njeno življenje je ogroženo. Dogodek nima znakov kaznivega dejanja. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Kot smo še uspeli izvedeti, naj bi peško zbil izredni vlak, saj je pred tem vlak, ki je bil na redni liniji, zaradi okvare obstal na Homcu. Se pravi, da vlak, ki jo je zbil ni ustavljal na tej postaji.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

 

Komentarji uporabnikov
Tagi