Na Prevojah zaradi izsiljevanja prednosti trčili osebni vozili, enajst udeležencev utrpelo poškodbe

Včeraj okrog 23.20 ure je na regionalni cesti na Prevojah pri Šentvidu, občina Lukovica, prišlo do prometne nesreče v kateri sta bili udeleženi dve osebni vozili. Do nesreče je po podatkih policije prišlo zaradi izsiljevanja prednosti v križišču s strani enega izmed voznikov. V nesreči je enajst udeležencev utrpelo lažje poškodbe in bilo z reševalnimi vozili NMP Domžale, Kamnik, Ljubljana in Celje prepeljanih v UKC Ljubljana.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti včeraj nekaj po 23. uri obveščeni o prometni nesreči s poškodbami na Prevojah pri Šentvidu. Z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja je bilo ugotovljeno, da sta bili v nesreči udeleženi dve vozili, vzrok za nesrečo pa je bilo izsiljevanje prednosti v križišču s strani 26-letnega voznika.

»V vozilu 26-letnika so bili še 4 potniki, v vozilu 27-letnika pa 5 potnikov. Vseh 11 udeležencev je bilo tako v nesreči lažje poškodovanih in z reševalnimi vozili odpeljanih v KC Ljubljana. Policisti so 26-letniku zaradi povzročitve prometne nesreče izdali plačilni nalog, prav tako je bil plačilni nalog izdan 27-letnemu udeležencu, saj je v vozilu prevažal 6 oseb, hkrati pa otrok ni bil v ustreznem otroškem sedežu,« je še povedala Maja Ciperle Adlešič.

Na kraju nesreče so poleg policistov in reševalcev posredovali še poklicni gasilci CZR Domžale, gasilci PGD Prevoje, PGD Lukovica in PGD Blagovica, ki so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilih ter pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovanih udeležencev prometne nesreče.

Miha Ulčar; Foto: PGD Blagovica

Tagi