Na OŠ Jurija Vege Moravče zagorelo v toaletnih prostorih. Zaradi požara izvedli evakuacijo

Danes malo pred tretjo uro popoldan je prišlo do požara v toaletnih prostorih Osnovne šole Jurija Vege Moravče. Na kraju so posredovali gasilci PGD Moravče in CZR Domžale, ki so požar v toaletnih prostorih hitro pogasili ter prezračili zadimljene prostore. Že pred prihodom gasilcev so zaposleni na šoli pričeli z evakuacijo otrok. V požaru ni bil nihče poškodovan, je pa nastala materialna škoda.

Anže Srenjšček, vodja intervencije iz PGD Moravče nam je povedal, da so bili o požaru v toaletnih prostorih prvega nadstropja na OŠ Jurija Vege Moravče obveščeni ob 14.58 uri in sicer je zagorel toaletni papir, ogenj pa se je razširil na PVC držalo, pri tem pa je nastala večja količina dima, ki se je začel valiti po prostorih šole. Gasilci so takoj po prihodu izvedli dokončno evakuacijo, ki so jo zaposleni začeli izvajati že pred njihovim prihodom ter pogasili požar. Prav tako so prezračili prostore.

Srenjšček nam je še povedal, da je intervencija potekala izredno hitro in uspešno, prav tako tudi sama evakuacija. Ob tem izraža pohvalo zaposlenim, ki so ob požaru hitro in pravilno odreagirali ter takoj pričeli izvajati evakuacijo otrok. V požaru ni bil nihče poškodovan, je pa nastala materialna škoda. Na kraju so bili prisotni tudi policisti PP Domžale.

Po vsej verjetnosti je do požara prišlo zaradi “nepremišljene igre z ognjem”, le-ta pa se je nato razširil na plastiko, ki se je pričela topiti, pri tem pa je nastajal močan dim, ki se je začel valiti po šoli. Na srečo v času požara na šoli ni bilo več veliko otrok. Na intervenciji je sodelovalo enajst gasilcev PGD Moravče s tremi vozili in pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili.

Miha Ulčar; Foto: PGD Moravče

Tagi