“Na OŠ Dragomelj uhajal plin, gasilci izvedli evakuacijo”

Danes, okrog 11. ure so gasilcem zapiskali pozivniki in javili, da na Osnovni šoli Dragomelj uhaja plin. Na kraju so poleg domačih gasilcev PGD Pšata-Dragomelj posredovali tudi gasilci iz petih gasilskih društev Požarno obrambnega sektorja Domžale ter poklicni gasilci CZR Domžale, ki so najprej izvedli evakuacijo otrok in zaposlenih, v nadaljevanju pa pregledali objekt, saj je obstajala možnost, da bi prišlo do požara.

Na srečo je šlo za večjo gasilsko vajo, ki so jo ob mesecu oktobru – mesecu požarne varnosti pripravili gasilci PGD Pšata-Dragomelj, na njej pa so sodelovali še gasilci CZR Domžale, PGD Ihan, PGD Domžale-mesto, PGD Študa, PGD Stob-Depala vas in PGD Trzin.

Poveljnik PGD Pšata-Dragomelj Jure Nemec, nam je povedal, da je šlo za sektorsko evakuacijsko vajo z nevarnostjo uhajanja plina na OŠ Dragomelj. Na vaji je sodelovalo 52 gasilcev z 10. gasilskimi vozili. Na vaji je poleg evakuacije potekalo raziskovanje notranjih prostorov, gašenje z zunanjimi napadi po celotnem območju šole ter preizkušanje hidrantnega omrežja.

Nemec se ob tej priložnosti zahvaljuje OŠ Dragomelj za povabilo, da so vajo izvedli na njihovem objektu, vsem gasilskim društvom sektorja Domžale za udeležbo v velikem številu, kljub dopoldanskim uram ter poklicni enoti CZR Domžale.

Miha Ulčar; Foto: PGD Pšata-Dragomelj

Komentarji uporabnikov
Tagi