Na območju Velike planine policisti niso zaznali večjih kršitev

Ljubljanski policisti so to soboto skupaj z drugimi inšpekcijskimi in redarskimi službami na najbolj priljubljenih izletniških točkah izvajali nadzor glede vseh kršitev tako s področja javnega reda, kot tudi s področja prometne varnosti in kršitev s področja zakona o ohranjanju narave. Med drugim predvsem na območju Velike planine, kjer je bil pričakovan večji obisk zaradi lepega vremena.

“Veseli nas, da so ljudje upoštevali opozorila in so v veliki meri spoštovali odloke za ohranjaje zdravja ljudi,” je povedal Tomaž Tomaževic, predstavnik za odnose z javnostmi na Policijski upravi Ljubljana. Ob tem se policisti zahvaljujejo za potrpežljivost in odgovorno ravnanje. Po besedah Tomaževica je bilo tudi stanje na področju prometa normalno in so bile vse ceste proti Veliki planini prevozne, promet na njih pa je potekal neovirano. Policisti so na območju Velike planine izrekli 8 opozoril zaradi kršitve odlokov in dve opozorili zaradi kršitev cestno prometne zakonodaje.

Prehajanje med občinami zaradi rekreacije je dovoljeno znotraj iste regije. V primeru povečanega obiska turističnih točk in zasedenosti parkirišč policisti naprošajo, da se odpravite na drugo alternativno destinacijo. Kjer med osebami, ki niso ožji družinski člani, ni zadostne medsebojne razdalje je obvezna zaščitna maska tudi na prostem.

Nadzor bo potekal tudi jutri.

Miha Ulčar; Foto: PU Ljubljana

Tagi