Na območju Kamniškega sedla umrl planinec, ki je zaradi zdrsa padel 300 metrov v globino

Na območju Kamniškega sedla, v Bosovi grapi pod Brano, je danes nekaj po 12. uri prišlo do zdrsa planinca, ki je padel več kot 300 metrov v globino, in je na kraju zaradi poškodb umrl. Po podatkih policije gre za 37-letnega državljana Hrvaške, ki je bil v skupini še osmih hrvaških planincev, ki v dogodku niso bili poškodovani.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana je v zvezi z dogodkom sporočil, da so bili o gorski nesreči na območju Kamniškega sedla (v Bosovi grapi), v katerem je umrl 37-letni planinec, državljan Hrvaške, obveščeni okoli 12.30 ure: “Po do sedaj zbranih obvestilih je na stmem pobočju prišlo do zdrsa planinca, ki je padel več kot 300 metrov v globino, in je na kraju zaradi poškodb umrl. Planinec je bil v skupini z še osmimi hrvaškimi planinci, ki v dogodku niso bili poškodovani, po do sedaj znanih podatkih je bil tako kot ostali v skupini opremljen s plezalno opremo.”

Na kraju je posredovala gorska reševalna služba iz Kamnika in helikopter Slovenske vojske z ekip GRS Brnik, ki je prepeljala umrlega in skupino planincev v dolino. “Po do sedaj zbranih obvestilih v dogodku niso podani sumi kaznivega dejanja, policisti pa nadaljujejo z zbiranjem obvestil o vseh okoliščinah. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo,” je še sporočil Tomaževic.

Miha Ulčar; Foto: Arhiv GRS Kamnik

 

Komentarji uporabnikov
Tagi