Iskalna akcija zaključena, pogrešanega 62-letnika našli mrtvega

Danes dopoldan so policisti skupaj s gasilci štirih gasilskih društev v delu območja občin Domžale in Moravče pričeli z iskalno akcijo 62-letnika iz okolice Moravč, ki je pogrešan od 19. decembra 2018. Slednji je bil nazadnje viden v nedeljo, 23. decembra 2018, na relaciji Selo – Stegne. Moškega so po dobrih dveh urah iskanja našli mrtvega.

Maja Ciperle Adlešič iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti PP Domžale včeraj, 25. decembra 2018, s strani svojcev obveščeni, da pogrešajo 62-letnika iz okolice Moravč. Slednji je bil nazadnje viden na relaciji Selo – Stegne v nedeljo, 23. 12. 2018. Policisti so takoj pričeli z aktivnostmi, ki so ob takšnih prijavah predvideni. Danes zjutraj pa so policisti skupaj s predstavniki štirih gasilskih društev pričeli z iskalno akcijo in pregledom območij: Studenec, Krtina, Sp. Prapreče, Imenje, Prikrnica, Krašče, Tuštanj, Vrhpolje, Javorščica, Sv. Trojica, Rača. V iskanju je sodelovala tudi posadka policijskega helikopterja, konjeniška enota policije in vodniki službenih psov.

Nekaj pred 12. uro so po besedah Maje Ciperle Adlešič na jasi v kraju Spodnji Tuštanj našli mrtvega pogrešanega. Opravljen je bil ogled  kraja ter zbrana obvestila iz katerih ne izhaja, da bi bila smrt posledica kaznivega dejanja. Odrejena je bi sanitarna obdukcija na ISM v Ljubljani, po kateri bo znan tudi sam vzrok smrti.

V iskalni akciji je sodelovalo 60 gasilcev iz štirih gasilskih društev in sicer PGD Studenec, PGD Žeje – Sveta Trojica iz občine Domžale ter PGD Krašce in PGD Vrhpolje iz občine Moravče. Tomaž Kovač, predsednik PGD Studenec nam je povedal, da je bilo njihovo društvo v iskalno akcijo vključeno okrog 10. ure dopoldan, skupaj z gasilci ostalih društev in policisti pa so prečesavali prej omenjena območja, kjer bi se lahko nahajala pogrešana oseba.

Miha Ulčar; Foto: PGD Studenec

Tagi