Na mengeški obvoznici trčila kombinirano in tovorno vozilo, ena oseba poškodovana

Danes, okrog 15.45 ure je na mengeški obvoznici prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena kombinirano in tovorno vozilo. V prometni nesreči je voznik ostal ukleščen v kombiniranem vozilu. Zaradi prometne nesreče, je bila cesta od novega Petrola do rondoja proti Mostam dlje časa zaprta za ves promet.

V prometni nesreči na mengeški obvoznici sta bila udeležena kombinirano in tovorno vozilo. Gasilci PGD Mengeš so nam povedali, da so bili ob 15.47 uri obveščeni, da je v prometni nesreči voznik ostal ukleščen v kombiniranem vozilu. Skupaj z gasilci PGD Kamnik so zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje, s tehničnim posegom ukleščeno in poškodovano osebo rešili iz vozila, v nadaljevanju pa pomagali reševalcem NMP Domžale pri oskrbi in prenosu osebe do reševalnega vozila, s katerim so jo prepeljali v UKC Ljubljana. Prav tako so nevtralizirali iztekle motorne tekočine.

Po končanem policijskem ogledu so gasilci nudili pomoč avto vleki pri natovarjanju osebnega in tovornega vozila, osebju za odvoz tovornega vozila so z dvižnimi blazinami dvignili vozilo.

Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana nam je v zvezi s prometno nesrečo povedal, da je do nje prišlo, ker je voznik kombija zapeljal na nasprotno stran ceste in trčil v nasproti vozeče tovorno vozilo. Pri tem se je voznik kombija lažje telesno poškodoval. Policisti zoper njega vodijo prekrškovni postopek. Zaradi ogleda in odpravljanja posledic prometne nesreče je bila cesta do 18. ure zaprta, obvoz pa urejen po vzporednih cestah.

Miha Ulčar; Foto, video: PGD Mengeš

Tagi