Na Ljubljanski cesti pri Češminovem parku v Domžalah voznik avta zbil mlajšo peško

Danes okrog 11.30 ure je prišlo na Ljubljanski cesti v Domžalah pri Češminovem parku do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena osebno vozilo in peška. Na kraju nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale. V nesreči je peška utrpela poškodbe in bila z reševalnim vozilom prepeljana v UKC Ljubljana.

Vodja intervencije poklicnih gasilcev CZR Domžale, Luka Pušnik, nam je povedal, da so bili o nesreči peške in osebnega vozila obveščeni ob 11.31. uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče ter nato nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi poškodovane peške, ki je bila nato prepeljana v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila Ljubljanska cesta v tistem delu zaprta malo manj kot eno uro.

Na Policijski upravi Ljubljan so nam povedali, da so bili policisti danes okrog 11.30 ure obveščeni o prometni nesreči na Ljubljanski cesti v Domžalah. Policisti so z ogledom kraja nesreče in zbiranjem obvestil ugotovili, da je 64-letni voznik osebnega avtomobila znamke VW Polo pri naslovu Ljubljanska cesta 118, na označenem prehodu za pešce trčil v 17-letno peško, ki je v tistem času pravilno prečkala vozišče. Peška je ob trčenju padla po vozišču, kjer je obležala. Z reševalnim vozilom je bila odpeljana v UKC Ljubljana, kjer je bilo ugotovljeno, da je utrpela lahke telesne poškodbe.

Povzročitelju so policisti izdali plačilni nalog.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: J.G.
Komentarji uporabnikov
Tagi