Na Limbarski gori pogorela lesena bivalna vikend hiša

Včeraj nekaj pred 20. uro zvečer je Limbarski gori v občini Moravče zagorela lesena bivalna vikend hiša. Na kraju požara so posredovali gasilci PGD Moravče, PGD Krašce, PGD Vrhpolje in poklicni gasilci CZR Domžale ter policisti. Objekt je pogorel v celoti in je uničen.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene CZR Domžale, nam je povedal, da so bili včeraj ob 19.53 uri obveščeni o požaru lesene bivalne vikend hiše na Limbarski gori. Na kraju požara so poleg poklicnih gasilcev CZR Domžale, ki so za potrebe gašenja dostavili požarno vodo, sodelovali gasilci PGD Moravče, Krašce in Vrhpolje. Gasilci so požar omejili in pogasili, je pa ogenj popolnoma uničil leseno bivalno vikend hišo. 

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana, nam je povedala, da je bila PU Ljubljana včeraj, nekaj pred 20. uro obveščena o požaru bivalnega vikenda na Limbarski gori. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili, in policisti, ki so zavarovali kraj.

Zjutraj, ko so bili vzpostavljeni pogoji za varno delo, so policisti opravili ogled kraja požara. Po dosedanjih ugotovitvah ogleda je znano, da je v celoti pogorel lesen objekt, velikosti 7x 4 m. Predvideva se, da je zaradi napake na regulatorju solarnega sistema prišlo do samovžiga, kar pa policisti še preiskujejo. "Zavarovane so bile sledi, ki bodo še pregledane na Oddelku za kriminalistično tehniko. Preiskava požara tako še poteka. Nastalo je za približno 20.000 evrov materialne škode, v dogodku pa ni bil nihče poškodovan," je še povedala Nataša Pučko.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi