Na kraju včerajšnjega požara v Mengšu ponovno zagorelo

Na kraju včerajšnjega požara v Mengšu je danes okrog 17.45 ure ponovno izbruhnil požar. Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti nekaj pred 18. uro obveščeni, da se je pogorišče včerajšnjega požara v Mengšu ponovno vnelo. Gasilci so kraj požara sanirali, po do sedaj znanih ugotovitvah pa ponovni požar ni posledica novega kaznivega dejanja.

Včeraj smo na našem portalu poročali o požaru, ki proti večernim uram izbruhnil v Mengšu, kjer je zagorela večja lopa – gospodarski objekt v bližini Spodnjega (Staretovega) gradu. Kljub hitremu posredovanju gasilcev, na intervenciji so poleg mengeških gasilcev sodelovale tudi gasilske enote iz okoliških občin, je objekt v velikosti 20 x 30 metrov ogenj popolnoma uničil. So se pa gasilci z ognjenimi zublji spopadali kar nekaj časa, istočasno pa so pred morebitnim požarnim preskokom varovali tudi bližnje objekte.

Na podlagi ogleda kraja včerajšnjega požara s strani policistov in na podlagi najdenih dokazov, so na Policijski upravi Ljubljana potrdili sum, da je bilo storjeno kaznivo dejanje, s katerim je nastala večja materialna škoda. Poleg objekta je v požaru zgorelo tudi osebno vozilo, silažni kombajn, poškodovano pa je bilo še tovorno vozilo.

Miha Ulčar; Foto: bralka

 

Komentarji uporabnikov
Tagi