Na Kolovcu ogenj pokončal čebelnjak

Danes nekaj minut po šesti uri zjutraj je Regijski center za obveščanje (112) prejel obvestilo, da v naselju Kolovec gori čebelnjak. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Radomlje. Kljub hitri intervenciji gasilcev je požar popolnoma uničil čebelnjak. Vzrok požara še ni znan, po podatkih policije pa ni izključeno, da je požar posledica tuje krivde. 

Luka Pušnik, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o požaru čebelnjaka v velikosti 6×3 metre na Kolovcu obveščeni ob 6.06 uri. Takoj po prihodu so pričeli z gašenjem čebelnjaka, ki pa je kljub hitri intervenciji pogorel, saj je bil požar ob njihovem prihodu že popolnoma razvit. Vzrok požara še ni znan, so bili na kraju prisotni tudi policisti PP Domžale. V požaru je bilo uničenih 30 čebeljih družin.

Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvemi vozili ter 12 gasilcev PGD Radomlje z dvemi vozili. Slednji so po intervenciji, ki se je zaključila ob 7.30 uri, ostali še na gasilski straži.

Na Policijski upravi Ljubljana so v zvezi s požarom čebelnjaka na Kolovcu povedali, da so bili policisti o njem obveščeni okoli 6. ure. Na kraju so posredovali gasilci, ki so požar pogasili in policisti, ki so zavarovali kraj ter v nadaljevanju opravili ogled  kraja in zbrali obvestila. Čebelnjak, velikosti 6×3 m, je pogorel v celoti, uničenih je bilo 30 čebeljih družin. Z ogledom je bilo ugotovljeno, da je zagorelo v notranjosti objekta. Vzrok požara še ni znan, izključeno pa ni, da je požar posledica tuje krivde. Policisti s preiskavo nadaljujejo. V dogodku je nastalo za okoli 6000 evrov materialne škode.

Miha Ulčar; Foto: PGD Radomlje, CZR Domžale

Tagi