Na Karantanski cesti v Domžalah voznik z avtom zletel s ceste in trčil v dve hiši

Danes nekaj pred 15. uro popoldan je voznik z osebnim vozilom med vožnjo po Karantanski cesti v Domžalah zapeljal s ceste in trčil v dve hiši. Na kraju prometne nesreče so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale, reševalci NMP ZD Domžale in policisti PP Domžale. Poškodovanega voznika so reševalci prepeljali v UB KC Ljubljana.

Matjaž Hribar, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči voznika osebnega vozila obveščeni danes ob 14.47 uri popoldan. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulator na vozilu ter nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi poškodovanega voznika, ki so ga z reševalnim vozilom prepeljali v Urgentni blok Kliničnega centra Ljubljana. Prav tako so gasilci opravili meritve zemeljskega plina, saj se je vozilo pri trčenju v drugo hišo poškodovalo glavni ventil plinske omarice. 

Po naših informacijah naj bi voznik vozil po Karantanski cesti v smeri proti centru Domžal, pri tem pa naj bi zapeljal na nasprotni vozni pas, trčil v dva kovinska stebrička ter vogal hiše nekdanje slaščičarne Lenček, nato pa trčil še v stavbo nekdanjega gostinskega obrata Monarh. Kot smo še uspeli izvedeti, zaenkrat še ni znan vzrok, ki bi pripeljal do nesreče, saj se voznik, šlo naj bi za občana Domžal, ne spominja razloga, ki je pripeljal do trčenja. Obstaja verjetnost, da ga je med vožnjo obšla slabost ali pa morda kakšen drug zdravstveni razlog, kar bodo pokazale nadaljne preiskave.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Miro Pivar, Jasna Plestenjak, Dejan Perkovič
Tagi