Na Goričici pri Ihanu se je hudo poškodoval drsalec, pri Blagovici trčila tri vozila

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes posredovala že na dveh intervencijah. Nekaj pred 10. uro dopoldan so posredovali na Goričici pri Ihanu, kjer se je na tamkajšnjem drsališču, ki se nahaja na ribniku, hudo poškodoval drsalec, nekaj po 12.30 uri pa so posredovali na štajerski avtocesti na viaduktu Blagovica, med predorom Podmilj in priključkom Blagovica, v smeri proti Ljubljani, kje je prišlo do naleta treh osebnih vozil. V nesreči sta se dve osebi lažje poškodovali.

Milan Peterc, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 9.55 obveščeni, da se je na drsališču, ki se nahaja na ribniku na Goričici pri Ihanu, poškodoval drsalec. Le-tega so na kraju že oskrbeli reševalci NMP Domžale, gasilci pa so reševalcem pomagali pri prenosu poškodovanega občana do reševalnega vozila, saj se drsališče nahaja približno 300 metrov stran od ceste, dostop z vozilom pa do tja ni mogoč.

Peterc nam je še povedal, da sta poškodovanega drsalca našla dva sprehajalca, ki sta zaslišala njegove klice na pomoč. Takoj sta obvestila reševalce, ena oseba v nadaljevanju ostala pri poškodovanem, druga oseba pa je reševalce in gasilce pričakala na cesti ter jim pokazala pot do ponesrečenca. Drsalec naj bi utrpel hujše poškodbe na nogah.

Ob 12.41 uri pa so poklicni gasilci prejeli obvestilo, da je na štajerski avtocesti med predorom Podmilj in priključkom Blagovica, v smeri proti Ljubljani, prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. Po besedah Peterce so gasilci takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih, očistili cestišče razlitih motornih tekočin ter eno vozilo premaknili na odstavni pas. Reševalci NMP Domžale so dve lažje poškodovani osebi pregledali in oskrbeli na kraju. Na intervenciji so poleg gasilcev CZR Domžale sodelovali še gasilci ACB Vransko in PGE Celje.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi