Na dvorišče stanovanjske hiše v Ihanu se je priplazila kača. Poklicni gasilci poskrbeli, da je ponovno doma!

Stanovalci ene izmed hiš na Dragarjevi ulici v Ihanu so danes popoldan dobili nevsakdanji obisk. Na njihovo dvorišče se je priplazila kača in si zavetje poiskala v vrtni uti, kjer si med zloženimi deščicami našla zatočišče. Stanovalci takšnega nenavadnega obiska niso bili preveč veseli, saj ima večina ljudi strah pred njimi ali pa tudi ne ve, za kakšno vrsto kače gre, predvsem pa je prisoten strah pred strupenimi kačami.

Da se je nevsakdanji obisk hitro končal, so poskrbeli poklicni gasilci Centra za zaščito in reševanje Domžale. Vodja dnevne izmene Matjaž Hribar nam je povedal, da so najprej mislili, da gre za gada. Vendar so kmalu ugotovili, da gre za smokuljo, ki ni strupena. Kačo so hitro ujeli, jo spravili v hobuk in jo nato prepeljali v gozd, kjer so jo spustili. Na koncu so bili po besedah Hribarja zadovoljni vsi. Stanovalci, ker so nenavadnega gosta ujeli in odpeljali ter tudi sama kača, saj je ponovno v svojem naravnem življenjskem okolju.

Kot lahko vidite na fotografijah, pa vsi nimajo strahu pred kačami. Med njimi je tudi poklicni gasilec Andrej Vodlan (na fotki), ki je tudi sodeloval na današnji intervenciji in se ljubiteljsko ukvarja tudi s kačami. Da je temu res tako, se je mirno prepustil, da se je kača ovila okrog njegove roke.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Anže Srenjšček (CZR Domžale)
Komentarji uporabnikov
Tagi