Na cesti Dob – Zgornja Javorščica, naj bi potekale nelegalne cestne dirke

Pred časom je bila na Občino Domžale posredovano svetniško vprašanje, ki ga je postavil občinski svetnik Rok Ravnikar in sicer o t. i. cestnih dirkah na cesti Dob – Zg. Javorščica, ki v zadnjem času slabšajo prometno varnost, zahtevale pa so že tudi hude poškodbe najmanj enega ostalega udeleženca prometa na tem odseku.

Vir: Občina Domžale – odgovori na svetniška vprašanja (www.domzale.si)

Ker gre pri tem za slabšanje prometne varnosti na tem območju in ogrožanje ostalih udeležencev v prometu, je omenjeni svetnik podal pobudo, da se občina o tej problematiki poveže s policijo. Hkrati je zaprosil tudi za odgovor oz. poročilo PP Domžale, kakšne ukrepe so že in kakšne še načrtujejo za omejitev teh pojavov v občini, ki ogrožajo vse ostale.

Občina Domžale je svetniku podala ogovor, da dosedaj nista bili, ne Občina Domžale, ne PP Domžale seznanjeni z pojavom cestnih dirk na cesti Dob – Zg. Javorščica. Informacijo o pojavu cestnih dirk je bila s strani občine posredovana PP Domžale, ki bo informacijo preverila in ukrepala v skladu z zakonskimi pooblastili.

Naj ob tem omenimo, da se udeleženci takšnih dirk ne zavedajo, da s takšnim ravnanjem ogrožajo  svoja življenja, kot življenje drugih udeležencev v prometu. Tovrstni šport namreč spada na takšne lokacije, ki so primerne za izvajanje dirk in kjer je zagotovljena tudi ustrezna varnost.

Avtor: Miha Ulčar
Komentarji uporabnikov
Tagi