Na Brdu pri Ihanu ukraden avto končal v ognju

Včeraj nekaj pred 21.30 uro je v naselju Brdo pri Ihanu gorelo osebno vozilo znamke Toyota Yaris. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in gasilci PGD Ihan, ki so požar na vozilu pogasili. Je pa ogenj v celoti uničil potniško kabino. Omenjeno vozilo je bilo pred tem ukradeno.

Martin Juteršek, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila znamke Toyota Yaris, v naselju Brdo pri Ihanu, obveščeni ob 21.25 uri. Požar so gasilci takoj po prihodu hitro pogasili, je pa ogenj popolnoma uničil potniško kabino. Na kraju so posredovali štirje gasilci CZR Domžale z dvemi vozili in dvanajst gasilcev PGD Ihan z dvemi vozili.

Na Policijski upravi Ljubljana so nam povedali, da so bili policisti PP Domžale v četrtek, 30. avgusta 2018, v jutranjih urah obveščeni, da je bilo odtujeno osebno vozilo znamke Toyota Yaris. Ugotovljeno je bilo, da sta storilca preko noči iz dvorišča stanovanjske hiše odtujila vozilo, ki je bilo odklenjeno v njem pa ključi. Istega dne  nekaj pred 22. uro pa je občanka obvestila policiste, da v Domžalah (Brdo pri Ihanu) gori osebno vozilo. Z zbranimi obvestili in ogledom kraja so policisti ugotovili, da gre za ponoči odtujeno vozilo. S preiskavo policisti nadaljujejo.

Naj spomnimo, da ne gre za prvi tovrstni primer v tem tednu, dobra dva dni nazaj je požar v Vinjah popolnoma uničil osebno vozilo znamke Seat Toledo, ki je bilo pred tem odtujeno na Rodico.

Miha Ulčar; Foto: arhiv domžalca

Tagi