Na avtocestnem nadvozu v Prelogu trčila osebno vozilo in motorist, ki je v nesreči utrpel poškodbe

Danes, okrog 8.30 ure je avtocestnem nadvozu v Prelogu na lokalni cesti Domžale – Ihan prišlo do prometne nesreče med osebnim vozilom in motoristom, ki je v nesreči utrpel poškodbe. Zaradi nesreče je bila cesta na tistem odseku zaprta za ves promet. Po podatkih Policije je do prometne nesreče prišlo zaradi nepravilnega prehitevanja voznika motorja.

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so ob prihodu na kraj dogodka zavarovali mesto nesreče. Skupaj z reševalci so oskrbeli poškodovanega motorista, katerega so nato odpeljali v UKC Ljubljana. Prav tako so odklopili akumulator na motorju, razlite motorne tekočine posuli z opojni sredstvi ter počakali na prihod policistov.

“Do prometne nesreče je prišlo, ker je voznik motorja (trikolesa) zaradi nepravilnega prehitevanja (prehitevanje v škarje) trčil v vozilo osebnega voznika. Pri tem se je motorist lažje telesno poškodoval,” nam je v zvezi z okoliščinami prometne nesreče povedal Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Petra Petravič; Foto: CZR Domžale

Tagi