Na avtocestnem izvozu s cestišča zapeljal na travnik in pristal v jarku

Danes, nekaj minut čez 9.30 uro je na štajerski avtocesti na izvozu za Krtino v smeri Celja starejši voznik z osebnim vozilom zapeljal na travnik in pristal v jarku. V nesreče sta voznik in sopotnica utrpela lažje poškodbe.

Martin Juteršek, vodja intervencije III. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 9.37 uri obveščeni o prometni nesreči voznika osebnega vozila, ki je na ovinku izvoza za Krtino zapeljal s cestišča na travnik in pristal v jarku. Iz slednjega je nato uspel sam zapeljati vozilo.  Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče, nudili pomoč poškodovanemu vozniku in sopotnici do prihoda reševalcev NMP Domžale, odklopili akumulator na vozilu ter v nadaljevanju vozilo s travnika prestavili ob rob vozišča, kjer ga je prevzela avtovleka. Reševalci so obe poškodovani osebi prepeljali v UKC Ljubljana.

Po podatkih Policijske uprave Ljubljana, je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti. Pri tem sta voznik in potnica v vozilu lažje telesno poškodovala. Policisti vodijo prekrškovni postopek.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi