Na avtocesti zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in poškodovan ostal ukleščen v vozilu

Dnevna izmena poklicne gasilske enote CZR Domžale je danes tekom dneva posredovala na treh prometnih nesrečah. Najprej je na štajerski avtocesti pri počivališču Lukovica prišlo do naleta dveh osebnih vozil, na regionalni cesti v Spodnjih Lokah v občini Lukovica sta trčila osebno vozilo in motorist, na štajerski avtocesti med Krtino in Domžalami pa je voznik z osebnim vozilom zapeljal s cestišča, se večkrat prevrnil in poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Poškodovanega voznika so morali gasilci iz vozila rešiti s tehničnim posegom.

Andrej Vilar, vodja intervencije dnevne izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so ob 9.45 uri prejeli obvestilo, da sta na avtocesti med Krtino in Blagovico, pri počivališču Lukovica, v naletu trčili osebni vozili. Gasilci so zavarovali kraj dogodka, nudili reševalcem NMP Domžale pomoč pri imobilizaciji ponesrečene osebe, odklopili akumulatorja na vozilih ter počistil cestišče. Reševalci so poškodovano osebo oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Ob 15.22 sta na regionalni cesti Trojane – Domžale trčila osebno vozilo in motorno kolo. Vilar nam je povedal, da so po prihodu zavarovali kraj nesreče, odklopili akumulator na motornem kolesu in posuli cestišče razlitih motornih tekočin. V nesreči ni bilo poškodovanih, je pa nastala materialna škoda. Na kraju so posredovali tudi gasilci PGD Blagovica ter policisti.

Okrog 16. ure pa je na avtocestnem odseku Krtina – Domžale, pri izvozu Domžale, voznik z osebnim vozilom zapeljal s ceste, se večkrat prevrnil in poškodovan ostal ukleščen v vozilu. Gasilci so po besedah Vilarja zavarovali kraj dogodka, odklopili akumulator, s tehničnim posegom rešili poškodovanca iz vozila in ga predali reševalcem NMP Domžale. Ti so ga oskrbeli in odpeljali v UKC Ljubljana.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi