Na avtocesti tovornjak trčil v avto, poškodovanega voznika s tehničnim posegom rešili gasilci

Danes nekaj pred 8. uro je na štajerski avtocesti, od Kompolj proti Blagovici, prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bili udeležena tovorno in osebno vozilo. Po podatkih policije je v nesreči ena oseba utrpela poškodbe. Na omenjenem odseku avtoceste je bil zaradi prometne nesreče nekaj časa oviran promet.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči tovornega in osebnega vozila na štajerski avtocesti, med Kompoljami in Blagovico, obveščeni ob 7.51 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorja na vozilh ter s tehničnim posegom iz osebnega vozila rešili poškodovanega voznika. Gasilci so reševalcem NMP ZD Domžale nudili tudi pomoč pri oskrbi poškodovanega voznika, katerega so ga nato z reševalnim vozilom prepeljali v UKC Ljubljana.

Do nesreče naj bi prišlo zaradi naleta in sicer je voznik tovornjaka trčil v osebno vozilo pred seboj, ki je stalo v koloni, ta pa je nastala zaradi del v tistem delu avtoceste. Osebno vozilo je po trku s tovornjakom priletelo še v zaščitno ograjo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi