Na avtocesti pred izvozom za Blagovico zagorelo osebno vozilo

Danes nekaj po 15.30 uri je na štajerski avtocesti v smeri Lukovica-Trojane, pred izvozom za Blagovico, zagorelo osebno vozilo, požar pa se je iz motorja razširil v kabino vozila. Na kraju so posredovali poklicni gasilci CZR Domžale in ABC Vransko, ki so požar hitro pogasili in preprečili, da bi potniška kabina zgorela v celoti. V nesreči ni bilo poškodovanih, je bilo pa vozilo popolnoma uničeno. Zaradi intervencije je bil ta odsek avtoceste dobre pol ure zaprt za ves promet.

Matjaž Korošec, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o požaru osebnega vozila znamke Honda Accord na štajerski avtocesti, smer Lukovica-Trojane, približno 500 metrov pred izvozom za Blagovico, obveščeni danes ob 15.40 uri. Na kraj so prispeli v desetih minutah po obvestilu, je bilo pa ob njihovem prihodu osebno vozilo popolnoma v plamenih, saj je ogenj iz motorja že preskočil na armaturo vozila. Gasilci so s hitrim posredovanjem požar pogasili ter preprečili, da ni zgorela še potniška kabina. Po besedah Korošca so morali s tehničnim posegom – razpiralom odpreti pokrov motorja, požar pa so pogasili z vodo. Med gašenjem so si pomagali tudi s termovizijsko kamero, da so našli žarišče požara. Korošec predvideva, da naj bi do požara prišlo zaradi napake na električni instalaciji osebnega vozila, ki je bilo v požaru popolnoma uničeno. Zaradi intervencije – gašenja vozila, je bila avtocesta na tistem odseku dobre pol ure zaprta za ves promet, nato pa je promet stekel po prehitevalnem pasu. Na kraju so bili prisotni tudi policisti in uslužbenci Darsa.

Na srečo v požaru vozila ni bil nihče poškodovan, je bilo pa vozilo popolnoma uničeno. Voznik je takoj, ko je opazil, da gori vozilo, zapeljal na odstavni pas in zapustil vozilo. Še prej mu je uspelo iz vozila rešiti nekaj stvari.

Na intervenciji je sodelovalo šest poklicnih gasilcev CZR Domžale s tremi vozili in pet poklicnih gasilcev ABC Vransko z enim vozilom.

Matjaž Korošec je še povedal, da v imenu III. izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale vsem bralcem želi lepe in mirne božične praznike ter srečno, zdravo in varno novo leto: »Naj bo novo leto bolj mirno in bolj veselo.«

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi