Na avtocesti med Šentjakobom in Domžalami trčilo več vozil

Danes okrog 17. ure je na štajerski avtocesti, med priključkoma Šentjakob – Domžale, v smeri Celja, trčilo pet vozil. Do nesreče naj bi po podatkih policije prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo voznice osebnega vozila BMW, ki je v nesreči utrpela lahke telesne poškodbe. Ostali udeleženci, med njimi je bilo tudi nekaj otrok, se niso telesno poškodovali.

Jani Jeraj, vodja dnevne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči, med priključkoma Šentjakob – Domžale, v smeri Celja, obveščeni ob 17.01 uri. Takoj po prihodu so skupaj z poklicnimi gasilci GB Ljubljana najprej zavarovali kraj prometne nesreče, odklopili akumulatorje na vozilih ter posuli cestišče razlitih motornih tekočin. V nesreči je bilo udeleženih dvanajst oseb, med njimi tudi nekaj otrok, ki so jih reševalci pregledali na kraju, eno osebo pa so prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi prometne nesreče je bil v tistem delu avtoceste nekaj časa oviran promet.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so bili policisti danes okrog 17. ure obveščeni o prometni nesreči pri kraju Šentjakob, v kateri je bilo udeleženih pet vozil. Nesrečo je povzročila voznica osebnega vozila BMW, ki je vozila po levem prometnem pasu in zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo trčila v Citroen C3, ki se je umikalo na desni prometni pas. Po trčenju je BMW odbilo naprej in trčilo v Škodo in Mercedes Benz ter v kovinsko varnostno ograjo. Vozilo Škoda pa je odbilo v pred njim stoječe vozilo MB Sprinter. V vozilu povzročiteljice je potnica utrpela lahke telesne poškodbe in je bila odpeljana z reševalnim vozilom v UKC Ljubljana. Ostali potniki in vozniki se niso telesno poškodovali. Povzročiteljici je bil za kršitev 45. člena ZPrCP na kraju izdan plačilni nalog.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Komentarji uporabnikov
Tagi