Na AC pri Lukovici kombinirano vozilo trčilo v ograjo in pristalo na strehi. Tri osebe poškodovane.

Danes nekaj minut pred pol osmo uro zjutraj je na AC v smeri Domžale – Trojane, ob počivališču Petrolovega servisa v Lukovici, prišlo do hude prometne nesreče v kateri je bilo udeleženo kombinirano vozilo ukrajinskih registrskih tabli s priklopnikom, ki je prebilo zaščitno ograjo in pristalo na strehi. V nesreči so bile tri osebe huje poškodovane in prepeljane na zdravljenje v ljubljanski UKC

Vodja dnevne izmene Centra za zaščito in reševanje Domžale Matjaž Korošec, nam je povedal, da so bili o prometni nesreči na AC pri počivališču Lukovica obveščeni ob 7.25 uri zjutraj, na kraj pa so prihiteli ob 7.32 uri. Do nesreče kombiniranega vozila s priklopnikom, v katerem se je nahajalo pet oseb, naj bi prišlo zaradi hitrosti in utrujenosti, saj naj bi voznik, ukrajinski državljan, zaspal med vožnjo iz Italije proti Ukrajini, pri tem je vozilo najprej zadelo v zunanjo zaščitno ograjo, od tam pa ga je odbilo v sredinsko zaščitno ograjo, nato pa se je prevrnilo na streho, priklopnik pa je odtrgalo.

Korošec nam je še povedal, da so se v času, ko je prišlo do prometne nesreče na počivališču Lukovica nahajali gasilci PGD Log pri Brezovici, ki so takoj zavarovali kraj prometne nesreče in nudili pomoč poškodovanim osebam. Po prihodu poklicnih gasilcev CZR Domžale, so ti nadaljevali s protipožarnim in protinaletnim varovanjem, nudili pomoč reševalcem NMP ZD Domžale pri oskrbi ponesrečencev, odklopili akumulator na vozili, posuli razlite motorne tekočine z vpojnimi sredstvi ter postavili vozilo nazaj na kolesa in nudili pomoč avtovleki pri nalaganju poškodovanega vozila. Reševalci NMP ZD Domžale so tri poškodovane osebe prepeljali v ljubljanski UKC. Na kraju dogodka so posredovali tudi delavci DARS in policisti. Po besedah Korošca je vozilo popolnoma uničeno, prav tako je poškodovane okrog 24 metrov zaščitne ograje. V vozilu in na priklopniku je bilo tudi veliko prehrambnih živil, ki jih je zaradi nesreče razmetalo po vozišču. Zaradi prometne nesreče je bila AC na tem odseku zaprta dve uri.

Korošec je še pohvalil prostovoljne gasilce PGD Log pri Brezovici, ki so takoj priskočili na pomoč in pokazali svojo požrtvovalnost. Na intervenciji je sodelovalo pet poklicnih gasilcev CZR Domžale z dvema voziloma.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale
Tagi