Na AC pri Ločici avtobus trčil v osebno vozilo, pri tem je ena oseba umrla

Ob 14.55 uri je prišlo do manjše prometne nesreče na AC za predorom Ločica v smeri Celje, v kateri je bilo udeleženih več vozil. Zaradi te nesreče pa je kmalu zatem prišlo še do ene hujše prometne nesreče, v kateri je življenje izgubila državljanka Romunije. V tej nesreči sta bila udeležena osebno vozilo in avtobus.

Vodja izmene CPV Domžale, Matjaž Korošec nam je povedal, da je na tem odseku prišlo do manjše prometne nesreče več vozil, v kateri so bili udeleženi italijanski državljani. Ravno takrat so se mimo z osebnim vozilom pripeljali državljani Romunije, dva izmed njih sta izstopila iz vozila in se odpravila pomagati. V osebnem vozilu pa je ostalo dekle. V tistem času je mimo pripeljal avtobus romunski avtobus in se zaletel v golfa, v katerem je čakalo dekle, ki je na kraju nesreče nato podleglo poškodbam.

Poklicni gasilci CPV Domžale, PE Vransko in PGE Celje, so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče in s tehničnim posegom prišli do ukleščenega dekleta. Takoj so ji nudili pomoč, jo pričeli oživljati, pri tem so uporabili tudi defibrilator. Pri tem so jim pomagali tudi nekateri mimoidoči, med njimi je bil tudi zdravnik. Na kraj nesreče so prispeli tudi reševalci iz Domžal in Celja. Kljub trudu dekleta niso mogli oživeti.

Na intervenciji so sodelovali poklicni gasilci CPV Domžale s tremi vozili, med njimi se eden trenutno nahaja na PE Vransko, s petimi gasilci ter poklicni gasilci PGE Celje s sedmimi gasilci.
Korošec je še povedal, da je bilo posredovanje gasilcev hitro ter pohvalil dobro sodelovanje obeh poklicnih enot. Intervencijo je vodil vodja izmene PGE Celje, Matjaž Kotnik.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: CPV Domžale, Miha Veider
Tagi