Na AC pri Blagovici tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo, na Količevem prehitri voznik z osebnim vozilom pristal na strehi

Nočna izmena poklicnih gasilcev CZR Domžale je morala ponoči posredovati na dveh prometnih nesrečah. Nekaj po 20.30 uri so posredovali na avtocesti Blagovica – Trojane, kjer je tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo, nekaj pred 24. uro pa so posredovali v naselju Količevo v občini Domžale, kjer je voznik osebnega vozila zaradi neprilagojene hitrosti izgubil oblast nad vozilom in trčil v ograjo stanovanjske hiše ter se prevrnil na streho. Voznik je v nesreči utrpel poškodbe in bil s strani reševalcev NMP ZD Domžale prepeljana v UKC Ljubljana.

Poklicni gasilci CZR Domžale so včeraj ob 20.41 uri prejeli obvestilo, da je na avtocesti Blagovica Trojane tovorno vozilo trčilo v odbojno ograjo. Gasilci so takoj po prihodu najprej zavarovali kraj prometne nesreče, nato pa so se lotili prečrpavanja goriva iz tovornega vozila. Prav tako so še osvetljevali kraj nesreče in posuli razlite motorne tekočine na cestišču. V nesreči ni bil nihče poškodovan.

Ob 23.52 uri pa so poklicni gasilci CZR Domžale prejeli obvestilo, da se je v naselju Količevo v občini Domžale, osebno vozilo prevrnilo na streho. Gasilci so zavarovali kraj prometne nesreče, pomagali reševalcem pri oskrbi poškodovane osebe, ki je bila nato prepeljana v UKC Ljubljana. Gasilci so nato prevrnjeno vozilo postavili na kolesa.

Nataša Pučko iz Policijske uprave Ljubljana nam je povedala, da so policisti včeraj, nekaj pred polnočjo v naselju Količevo obravnavali prometno nesrečo, v kateri se je ena oseba lahko telesno poškodovala. Z ogledom kraja nesreče in zbranimi obvestili je bilo ugotovljeno, da je voznik osebnega vozila zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo povzročil prometno nesrečo in pri tem trčil v ograjo stanovanjske hiše ter se prevrnil na streho. Pri postopku je bilo ugotovljeno, da je voznik vozil pod vplivom alkohola (0,35 mg/l). Voznik je v nesreči utrpel telesne poškodbe in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v ljubljanski klinični center. V nesreči je prav tako nastalo za približno 15000 evrov materialne škode. Zoper voznika bodo policisti po vseh zbranih obvestilih ustrezno ukrepali.

Avtor: Miha Ulčar; Foto: Arhiv Domžalca
Tagi