Motorist silovito trčil v tovorno vozilo in umrl na kraju nesreče

Danes nekaj pred 18. uro je na štajerski avtocesti, med priključkoma Krtina in Lukovica v smeri proti Celju prišlo do prometne nesreče, v kateri sta bila udeležena tovorno vozilo in motorist. Slednji je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju. Po podatkih policije je do nesreče prišlo zaradi neprilagojene hitrosti 42-letnega motorista.

Bogdan Potočnik, vodja nočne izmene poklicnih gasilcev CZR Domžale nam je povedal, da so bili o prometni nesreči motorista in tovornega vozila na štajerski avtocesti, med priključkoma Krtina in Lukovica v smeri proti Celju, obveščeni bo 17.55 uri. Takoj po prihodu so najprej zavarovali kraj prometne nesreče in odklopili akumulator na motociklu. Na kraju so bili prisotni tudi reševalci NMP ZD Domžale, ki pa žal poškodovanemu motoristu nismo mogli več pomagati, saj je utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Trk naj bi bil po besedah Potočnika izredno silovit, saj naj bi razbitine motorja ležale na razdalji dobrih 200 metrov. Motorist naj bi trčil v zadnji del tovornega vozila oziroma v rob ladijskega kontejnerja, ki ga je prevažalo tovorno vozilo, nato pa je padel po cestišču.

S Policijske uprave Ljubljana so sporočili, da je z zbranimi obvestili in opravljenim ogledom kraja ugotovljeno, da je do nesreče prišlo zaradi vožnje z neprilagojeno hitrostjo 42-letnega motorista. Slednji je vozil motorno kolo znamke Kawasaki, s katerim je trčil v tovorno vozilo znamke Scania, ki ga je po desnem prometnem pasu vozil 31-letni voznik (državljan Madžarske). 42-letnik je v nesreči utrpel tako hude poškodbe, da je umrl na kraju nesreče. Med vožnjo je uporabljal zaščitno motoristično čelado in motoristično opremo. Ogleda kraja prometne nesreče sta se udeležili tudi dežurna preiskovalna sodnica in tožilka. O ugotovitvah prometne nesreče bo
obveščeno pristojno tožilstvo.

Zaradi prometne nesreče je bila dlje časa zaprta štajerska avtocesta med priključkoma Krtina in Lukovica v smeri proti Celju, obvoz je bil urejen na vzporedno regionalno cesto.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi