Močno počilo pri Moravčah: trčil v dve osebni vozili, nato pa peš pobegnil s kraja nesreče

Danes, nekaj minut pred 17. uro je na regionalni cesti Krtina – Moravče v naselju Sv. Andrej prišlo do prometne nesreče, v kateri so bila udeležena tri osebna vozila. V nesreči je ena oseba utrpela hujše poškodbe. Povzročitelj, ki naj bi najprej oplazil vozilo nasproti vozeče voznice, nato pa čelno trčil v voznika drugega vozila, ki je pripeljal za voznico, je po trku skupaj z majhnim otrokom peš zapustil kraj prometne nesreče, zaradi česar je potekala tudi iskalna akcija. 

Bogdan Potočnik, vodja IV. izmene poklicne gasilske enote CZR Domžale nam je povedal, da so bili ob 16.50 uri obveščeni o prometni nesreči treh osebnih vozil v naselju Sv. Andrej pri Moravčah. Gasilci so takoj po prihodu zavarovali kraj prometne nesreče ter odklopili akumulatorje na vozilih. Povzročitelj nesreče, ki je najprej oplazil vozilo nasproti vozeče voznice, nato pa čelno trčil v vozilo voznika, ki je vozil za voznico, je po dogodku skupaj z otrokom, ki je bil z njim v vozilu, peš zapustil kraj. Potočnik nam je povedal, da so za pomoč pri iskanju pobeglega voznika in otroka aktivirali gasilce PGD Vrhpolje in PGD Krašce, ki so takoj pričeli z iskalno akcijo, saj njuno zdravstveno stanje ni bilo znano. Čez nekaj časa je na kraj prometne nesreče povzročitelja pripeljal občan.

Gasilci so še očistili cestišče razlitih motornih tekočin. Poškodovano osebo so oskrbeli reševalci NMP Domžale in jo v nadaljevanju prepeljali v UKC Ljubljana. Zaradi nesreče je bila dlje časa zaprta cesta Krtina – Moravče pri Sv. Andreju.

V zvezi z okoliščinami prometne nesreče nam je Tomaž Tomaževic s Policijske uprave Ljubljana povedal, da je po do sedaj zbranih obvestilih do nesreče prišlo zaradi nepravilne strani vožnje voznika, ki je pri vožnji v smeri Krtine najprej oplazil vozilo, ki ga je nasproti pripeljala voznica, nato pa z vozilom čelno trčil v vozilo voznika, ki je pripeljal za njo. V nesreči je bil udeleženi voznik huje poškodovan in je bil z reševalnim vozilom odpeljan v UBKC Ljubljana, njegovo življenje pa ni ogroženo. Voznica ni bila poškodovana.

“Povzročitelj je po dogodku kraj, skupaj s potnikom v vozilu, peš zapustil. Pri iskanju oseb, ki sta kraj zapustili, so pomagali tudi gasilci prostovoljnih gasilskih društev, saj njuno zdravstveno stanje ni bilo znano. Potnik, otrok, je bil kmalu po dogodku nepoškodovan najden doma. Voznik pa se je, prav tako nepoškodovan, vrnil na kraj nesreče,” je pojasnil Tomaževic.

V postopku je bilo ugotovljeno, da nima veljavnega vozniškega dovoljenja, preizkus alkoholiziranosti pa je pri njem pokazal 0.99 mg/l alkohola v litru izdihanega. Policisti nadaljujejo zbiranjem obvestil o vseh okoliščina dogodka in sumih kaznivih dejanj. O vseh ugotovitvah bo obveščeno pristojno državno tožilstvo.

Miha Ulčar; Foto: CZR Domžale

Tagi